Produkty dla mięso ame (102)

Salami Napoli - Wybrane krajowe mięso dojrzewające przez 50/60 dni

Salami Napoli - Wybrane krajowe mięso dojrzewające przez 50/60 dni

Peso 0,6 kg Ingredienty: Mięso wieprzowe, Sól, Dekstroza, Aromaty naturalne, Przyprawy, Przeciwutleniacze, E301, Konserwanty, E252 Wartości odżywcze i energetyczne na 100 g produktu Wartość energetyczna 278 kcal 1158 kJ Tłuszcze 20,1 g w tym tłuszcze nasycone 6,9 g Węglowodany 1,2 g w tym cukry 1,1 g Białko 24 g błonnik pokarmowy 0,02 g sól 4,7
Ciauscolo IGP - Miękka kiełbasa z ponad 2.000-letnią historią

Ciauscolo IGP - Miękka kiełbasa z ponad 2.000-letnią historią

Pochodzi z łacińskiego Cibusculum, co oznacza cenną żywność, i ma historię sięgającą czasów Cesarstwa Rzymskiego. To miękka, słodka i smaczna salami, idealna do smarowania na chlebie i spożywania w przystawkach, przekąskach i piknikach.
300 tsv-r pro - DO WĘDZONYCH MIĘS

300 tsv-r pro - DO WĘDZONYCH MIĘS

WYMIARY I WAGA A mm 360 B mm 460 C mm 520 D mm 610 E mm 515 Waga kg 21 WYMIARY OPAKOWANIA Wymiary pudełka 58 x 71 x 63 cm Całkowita waga 40 kg Objętość 0,25 m³ Silnik: Jednofazowy, 115-220-240 V, 50-60 Hz Moc: 0,35 HP / 0,245 kW Ostrze: Ø mm 300 RPM: 300 GRUBOŚĆ CIĘCIA: mm 0'16 UŻYTECZNE CIĘCIE: L x H mm 240 x 175
Stoły Mięsne i Warzywne

Stoły Mięsne i Warzywne

Stoły do przetwarzania mięsa i warzyw w różnych rozmiarach.
350 tcv pro - DO MIĘSA

350 tcv pro - DO MIĘSA

WYMIARY I WAGA A mm 530 B mm 650 C mm 650 D mm 820 E mm 640 Waga kg 43 WYMIARY OPAKOWANIA Wymiary pudełka 64 x 83 x 70 cm Całkowita waga 50 kg Objętość 0,37 m³ Silnik: Jednofazowy, 115-220-240 V, 50-60 Hz Moc: 0,35 HP / 0,245 kW Ostrze: Ø mm 350 RPM: 260 GRUBOŚĆ CIĘCIA: mm 0'16 UŻYTECZNE CIĘCIE: L x H mm 300×250
Lasagne - Gotowa lasagna

Lasagne - Gotowa lasagna

Gotowa lasagna dostępna również w wygodnych porcjach. Nasza produkcja gastronomiczna oferuje szeroki wybór gotowych dań z tradycji parmeńskiej i włoskiej, zarówno świeżych, jak i mrożonych, dostępnych w sprzedaży detalicznej lub hurtowej.
EURO 3,30 ZA OPAKOWANIE SIMMENTHAL MIĘSO GR 140 X 3

EURO 3,30 ZA OPAKOWANIE SIMMENTHAL MIĘSO GR 140 X 3

La Simmenthal ma un unique cechy związane zarówno z wołowiną* pochodzącą wyłącznie z wyselekcjonowanych kawałków mięsa czerwonego*, jak i z galaretką przygotowaną z składników pochodzenia roślinnego* oraz z miodem pszczelim*. Termin ten ogólnie odnosi się do wszystkich tych kawałków mięsa pochodzących z przedniej części polędwicy, oczywiście aż do momentu, gdy zaczyna się również pojawiać część polędwicy, stając się następnie Fiorentiną z kością w kształcie litery T. OPAKOWANIE 3 = EURO 3,30 OPAKOWANIE 24 1 PALET 40 OPAKOWAŃ 24 TERMIN WAŻNOŚCI 12/2027 MINIMALNE ZAMÓWIENIE 10 PALET
Maszynka do mięsa model 12

Maszynka do mięsa model 12

MOTORE: HP 1 400V 50Hz trójfazowy obroty 1390 230V 50Hz jednofazowy obroty 1410 DIMENSIONI: 420x250x h435 PESO: Kg 19 trójfazowy / Kg 21.5 jednofazowy RIDUTTORE A BAGNO D’OLIO GIRI ELICA 210 PIASTRA E COLTELLI INOX PRODUZIONE ORARIA: Kg 120 Maszyna idealna dla małej rzeźni dostępna w wersji lux z wlotem ślimakowym i pokrętłem ze stali nierdzewnej. Możliwość posiadania również odwrotu Dostępna również z systemem mielenia UNGER
DUŻE MARKI

DUŻE MARKI

DUŻE MARKI
Udka kurczaka

Udka kurczaka

Udka kurczaka, klasa A, pochodzenie Włochy Standardowe neutralne opakowanie kartonowe o wadze 10 kg Etykieta wielojęzyczna: włoski, angielski, francuski i portugalski.
Mortadela - pokrojona w tackę

Mortadela - pokrojona w tackę

Im bardziej popularna jest wędlina, tym bardziej wierzymy, że zasługuje na staranność i uwagę. Dla nas oznacza to przede wszystkim mięso tylko wieprzowe i tylko wysokiej jakości. Używamy 70% chudego mięsa mielonego o drobnej strukturze i 30% tłuszczu pokrojonego w kostkę, z przyprawami, solą i pieprzem. Nie używamy mniej szlachetnych części, nie używamy podrobów wieprzowych, żadnych polifosforanów. Aby uzyskać lepszy efekt, pakujemy zgodnie z tradycją w duże kawałki po 25 kg, wiążemy ręcznie, gotujemy długo (co najmniej 20 godzin) w piecach z suchym powietrzem. Po pokrojeniu nasza mortadela jest aromatyczna, aksamitna, o czystym smaku.
24-miesięczny prosciutto - pokrojony w tackę

24-miesięczny prosciutto - pokrojony w tackę

Nie jest to szynka o długim dojrzewaniu: to najlepsze, co mamy w naszej pracy. Proces produkcji jest tradycyjny, ale już na początku wybór ud jest szczególny, mięso ma różne jakości i większą ilość tłuszczu, aby umożliwić długie dojrzewanie. Przez trzy tygodnie szynki wchłaniają sól w wilgotnej (80%) i zimnej (od +1 do +4 stopni) komorze, a następnie przez trzy miesiące odpoczywają, powoli wysychając. Teraz przyszedł czas na morskie powietrze, które, zanim dotrze do doliny, ukradło na Apeninach balsamy lasów. W zależności od pory roku otwierają się okna i przez dziewięć miesięcy postępuje się w ten sposób. Potem schodzimy do piwnicy: tutaj po dwóch latach kończy się dojrzewanie. Efekt jest emocjonujący, ale trzeba być gotowym na emocje: trzeba uchwycić, niemal usłyszeć, rzadką słodycz jego plastra, a niechcący usunąć tłuszcz, lekki i łatwostrawny, który nadaje mu harmonię i miękkość. Biały chleb i lokalne wino to jego idealni towarzysze.
ZESTAW PUDEŁKO MAFALDA - ZESTAW PUDEŁKO MAFALDA

ZESTAW PUDEŁKO MAFALDA - ZESTAW PUDEŁKO MAFALDA

Lardo di Colonnata IGP Mafalda około 300 g. z broszurą "Jak Jeść" Waga 0,300 kg
Prosecco Rosé D.O.C. Millesimato – Extra wytrawne

Prosecco Rosé D.O.C. Millesimato – Extra wytrawne

Blady róż z żywymi akcentami. Dziko czerwone owoce, wiśnie. Żywe nuty brzoskwiń i moreli. Zaskakujący kwiatowy akcent magnolii z kwiatami jaśminu. Kwasowość i cukier są dobrze zbalansowane; elegancki i przyjemnie świeży. Obszar: Wenecja Typologia: D.O.C.
Soppressata

Soppressata

Typowa salami z Apulii "Soppressata" wędliny.
Szynka Gotowana L'Italiano 1930 - Wysoka Jakość

Szynka Gotowana L'Italiano 1930 - Wysoka Jakość

Surowiec: Wybrana świeża krajowa noga wieprzowa bez goleni, kg 13,50, przycięta i odtłuszczona z nadmiaru, bez dodatku polifosforanów, produktów mlecznych i glutenu. Po schłodzeniu, szynka jest owinięta w elastyczną, ochronną osłonę, którą można ponownie zamknąć. Następnie jest związana, pakowana i pasteryzowana. Wielkość: Około kg 10,00/11,00 Składniki: noga wieprzowa, sól, aromaty i przyprawy, dekstroza, fruktoza, przeciwutleniacz E 316, konserwant E 250. Opakowanie: Przezroczyste torby Cryovac
370 tsv-l pro - DO WĘDZONYCH MIĘS

370 tsv-l pro - DO WĘDZONYCH MIĘS

WYMIARY I WAGA A mm 420 B mm 630 C mm 650 D mm 920 E mm 660 Waga kg 44.5 WYMIARY OPAKOWANIA Wymiary pudełka 64 x 83 x 70 cm Całkowita waga 50 kg Objętość 0.37 m³ Silnik: Jednofazowy, 115-220-240 V, 50-60 Hz Moc: 0.35 HP / 0.245 kW Ostrze: Ø mm 370
350 tcv-l pro - DO MIĘSA

350 tcv-l pro - DO MIĘSA

WYMIARY I WAGA A mm 420 B mm 630 C mm 680 D mm 920 E mm 670 Waga kg 43 WYMIARY OPAKOWANIA Wymiary pudełka 64 x 83 x 70 cm Całkowita waga 50 kg Objętość 0,37 m³ Silnik: Jednofazowy, 115-220-240 V, 50-60 Hz Moc: 0,35 HP / 0,245 kW Ostrze: Ø mm 370 MOC: 0,35 HP / 0,245 kW GRUBOŚĆ CIĘCIA: mm 0'16 UŻYTECZNE CIĘCIE: L x H mm 360×250
'NDUJA Z WŁOSKIM PSEM WIEPRZOWYM

'NDUJA Z WŁOSKIM PSEM WIEPRZOWYM

Nduja di Spilinga w słoiku Nduja di Spilinga to pikantna kiełbasa do smarowania, która ma swoje korzenie w Kalabrii, a dokładniej w Spilinga, terenie położonym między zboczami Monte Poro a Capo Vaticano. To w tej urokliwej miejscowości powstaje ten produkt, zgodnie z rygorystycznymi lokalnymi tradycjami. Nduja jest przygotowywana z starannie wyselekcjonowanych mięs oraz najlepszego lokalnego chili. Po naturalnym dojrzewaniu jest gotowa, aby pobudzić Wasze podniebienia swoim intensywnym i pikantnym smakiem. Doskonale smakuje na czysto, rozsmarowana na chlebie lub pizzy, idealna do przygotowania smacznych grzanek i bruschett oraz aby nadać Waszym sosom unikalny i niepowtarzalny smak. Jeśli jesteście miłośnikami pikantnych i wyrazistych smaków, nie będziecie mogli się obejść bez tego produktu, który przyniesie na Wasz stół smaki i cały urok Kalabrii. Składniki: tłuszcz wieprzowy, mięso wieprzowe, chili kalabryjskie, sól i oliwa z oliwek. Składniki: tłuszcz wieprzowy, mięso wieprzowe, chili, oliwa z oliwek, sól, przyprawy, naturalne aromaty. Opakowanie 290 g.
Papier do pakowania deli w arkuszach

Papier do pakowania deli w arkuszach

Papier duplex do zastosowań w pakowaniu żywności. Nasz papier do owijania z laminowaną warstwą z jednej strony to papier najwyższej jakości, który idealnie spełnia wymagania naszych klientów do pakowania potraw gotowych i produktów delikatesowych. Papier duplex składa się z arkusza papieru do druku oraz cienkiej warstwy folii (HDPE), które są ze sobą połączone w określonych punktach. Połączenie w tych punktach tworzy poduszkę powietrzną między papierem a folią plastikową, co pomaga wydłużyć trwałość pakowanych produktów. Jednocześnie, te materiały mogą być później rozdzielone na poszczególne komponenty (papier i plastik), co optymalizuje koszty utylizacji dla systemów dualnych. Podobnie jak papier woskowany, ten arkusz wykonany z papieru i folii (znany również jako "fresh pack", "ham wrap", "deli wrap", "meat wrap" lub "butcher paper"), jest zazwyczaj używany na ladach delikatesowych do pakowania plasterków sera, wędlin i ryb, ale może być stosowany z innymi produktami spożywczymi charakteryzującymi się wysoką wilgotnością oraz obecnością tłuszczu lub oleju. Nasz papier duplex wykonany z białego papieru powlekanego, laminowanego arkuszem polietylenu o wysokiej gęstości przyklejonym z jednej strony, nadaje się do bezpośredniego kontaktu ze wszystkimi rodzajami żywności i jest idealny do pakowania mokrych produktów (jego właściwości odporne na wilgoć oferują wszechstronne zastosowania dla rzeźników, restauracji, delikatesów i sklepów spożywczych). Standardowa gramatura (GSM): 60 + HDPE my 6. Standardowe rozmiary: cm. 18×25 – cm. 25×37 – cm. 33×40 – cm. 33×45 – cm. 37×50 – cm. 40×50 – cm. 50×75 – cm. 75×100. Możliwość zamówienia indywidualnego druku, rozmiarów i gramatur na życzenie. Bezpośredni link do produktu: https://www.alfincart.it/en/duplex-paper/
EURO 10,90 ZA KG   PROSCIUTTO TOSCANO  DOP   VIANI

EURO 10,90 ZA KG PROSCIUTTO TOSCANO DOP VIANI

Prosciutto Toscano DOP jest produkowany wyłącznie z wyselekcjonowanych świeżych włoskich udźców. Rozpoznaje się go po typowym cięciu w kształcie "v" na skórze, lekko słonym smaku oraz zewnętrznym pieprzeniu. Plastry mają intensywnie czerwony kolor, są suche i chude. Niewiele wybranych składników: udziec wieprzowy, sól, pieprz i czosnek. KG.2,280 WAGA NETTO ZA KG EURO 10,90 OPAKOWANIE PO 4 SZT MINIMALNE ZAMÓWIENIE 50 OPAKOWAŃ PO 4 SZT TERMIN WAŻNOŚCI 30/09/2025
Pieczona pierś indyka - Włoski indyk

Pieczona pierś indyka - Włoski indyk

COTTO DI TACCHINO AL VAPORE DI DOPPIA FESA Doppia fesa di tacchino al forno avvolto in calza elastica protettiva richiudibile, ottima per la conservazione del prodotto. Materia prima: trattasi di doppia fesa di tacchino, ricavate da materia prima nazionale, pezzatura fresca Kg. 4,50 l’una, cotte nello straccio al fine di trattenere i succhi di cottura a contatto con il prodotto, senza aggiunta di polifosfati, derivati del latte e glutine aggiunti. Ingredienti: fesa di tacchino italiana, sale, aromi e spezie, destrosio, fruttosio, esaltatore di sapidità E 621, antiossidante E 316, conservanti E 250. Pezzatura: circa Kg. 8,00 – 8,50 cotta intera. Confezionamento: il tacchino destampato, dopo il raffreddamento viene avvolto in calza protettiva richiudibile, successivamente cordato e infine confezionato sottovuoto in Cryovac trasparente e pastorizzato.
Organiczne prosciutto Cinta Toscana - Organiczne surowe szynka toskańska z kością lub bez, 8 do 10 kg

Organiczne prosciutto Cinta Toscana - Organiczne surowe szynka toskańska z kością lub bez, 8 do 10 kg

Surowa Toskańska, o nietypowo okrągłym kształcie i intensywnie czerwonym kolorze, charakteryzuje się naprawdę unikalnym procesem dojrzewania oraz czynnikami środowiskowymi, w których jest przetwarzana, co przyczynia się do nadania mięsu niepowtarzalnego, delikatnego, słonego i aromatycznego smaku.
Młynek do mięsa model 8 Top

Młynek do mięsa model 8 Top

Młynek do mięsa model 8 w wersji pokrytej ze stalową konstrukcją nierdzewną
Sedicinoni Inox - Zewnętrzny i wbudowany piec na drewno do gotowania pośredniego

Sedicinoni Inox - Zewnętrzny i wbudowany piec na drewno do gotowania pośredniego

Piec opalany drewnem, który robi różnicę, to…. SEDICINONI. Z komorą pieczenia rozwiniętą w szerokości, wszystkie przygotowywane potrawy są w zasięgu ręki, nie tracąc przestrzeni tradycyjnego pieca o szerokości 80. Dwie obecne wentylatory zapewniają optymalne i równomierne pieczenie dla wszystkich potraw. Starannie zaprojektowany, aby zaspokoić zarówno potrzeby kulinarne, jak i estetyczne, SEDICINONI łączy klasykę w wersji malowanej z nowoczesnością w wersji inox.
zamrażarka -40°C na wózku - mrożenie na wózku

zamrażarka -40°C na wózku - mrożenie na wózku

szeroka gama zamrażarek na wózkach. od 1 do 10 wózków z blachami 600x800 lub GASTRONORM. Możliwość personalizacji WOLNE GOTOWANIE i inne funkcje w zestawie można zobaczyć pełną gamę na naszej stronie. Schładzacze i szybkie zamrażarki: Zaprojektowane do utrzymywania temperatur od -40°C/-60°C do +120°C i dla wszystkich rodzajów produktów spożywczych. Urządzenia są w całości pokryte stalą nierdzewną z izolacją z pianki poliuretanowej o gęstości 42 kg/m3. Gazy chłodnicze spełniają normy ekologiczne, a rozmrażanie odbywa się ręcznie lub automatycznie za pomocą gorącego gazu. Sterowniki (dostępne w wersji z ekranem dotykowym) są w stanie zarządzać cyklami schładzania (+3°C) lub zamrażania (-18°C) zarówno czasowo, jak i temperaturowo, poprzez kontrolę temperatury w sercu produktu. Wyposażone są w urządzenie do automatycznego przejścia w tryb przechowywania na koniec cyklu. Modele do 10 wózków typu GN 2/1 lub 600×800.
Prosciutto, Salami, Finocchiona, Pancetta - Toskańska Delikatesa

Prosciutto, Salami, Finocchiona, Pancetta - Toskańska Delikatesa

SALAME TOSCANO, Przygotowany z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, średnio mielonego i pokrojonego w kostkę słoniny, pakowany w jelito kolagenowe i dojrzewający. PROSCIUTTO - noga wieprzowa "CASALINGO ALLA TOSCANA" FINOCCHIONA, Przygotowana z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, to typowa toskańska wędlina w jelicie kolagenowym, aromatyzowana nasionami kopru. PANCETTA z czystego wieprzowiny, zwinięta lub rozłożona, solona i dojrzewająca po toskańsku.
Casoncelli mięsne - Mammamore

Casoncelli mięsne - Mammamore

Mammamore to dobroć świeżego makaronu z bogatym i smacznym nadzieniem. Jak robiła mama… z miłością! Dostępne również: Casoncelli z grzybami 250g Panzerotti z ricottą i ziołami 250g Ravioli z serami 250g Tortelloni z ricottą i szpinakiem 250g Raviolini z surową szynką 250g
DOJRZEWANIE - SZAFKA DO DOJRZEWANIA

DOJRZEWANIE - SZAFKA DO DOJRZEWANIA

Dla małych produkcji, w pełni automatyczne szafy do suszenia i dojrzewania wędlin.
370 tsv pro - DO WĘDZONYCH MIĘS

370 tsv pro - DO WĘDZONYCH MIĘS

WYMIARY I WAGA A mm 530 B mm 650 C mm 650 D mm 820 E mm 640 Waga kg 46 WYMIARY OPAKOWANIA Wymiary pudełka 64 x 83 x 70 cm Całkowita waga 50 kg Objętość 0,37 m³ Silnik: Jednofazowy, 115-220-240 V, 50-60 Hz Moc: 0,35 HP / 0,245 kW Ostrze: Ø mm 370